Oranjewoud onderzoekt aansluitingen A12

donderdag 22 april 2010
timer 2 min
Tussen 2010 en 2020 vinden binnen het beheersgebied van Rijkswaterstaat Utrecht grote infrastructurele wijzigingen op het hoofdwegennet plaats. Rijkswaterstaat Utrecht heeft Oranjewoud opdracht gegeven tot het uitvoeren van de \"Verkeersstudie aansluitingen A12 Oudenrijn-Lunetten\".
Oranjewoud onderzoekt aansluitingen A12


Hoogste prioriteit


Tussen 2010 en 2020 vinden binnen het beheersgebied van Rijkswaterstaat Utrecht grote infrastructurele wijzigingen op het hoofdwegennet plaats. Op een aantal trajectdelen, knooppunten en aansluitingen zijn echter op korte termijn geen (concrete) capaciteitsverruimende maatregelen gepland, waardoor het risico bestaat dat verkeer hier gaat vastlopen. Uit een inventarisatie van Rijkswaterstaat Utrecht blijkt dat dit risico onder andere geldt voor de aansluitingen op de A12 tussen de knooppunten Oudenrijn en Lunetten, en dat verkeerskundig onderzoek naar deze aansluitingen de hoogste prioriteit verdient vanwege de mogelijke impact op de verkeersafwikkeling op de Ring Utrecht. Daarbij speelt ook het feit dat de aansluitingen in de huidige situatie al zwaar belast zijn. Het gaat om de aansluitingen Nieuwegein (afrit 16), Kanaleneiland (afrit 17) en Laagraven (afrit 18).

Verkeersstudie aansluitingen A12


Oranjewoud voert in opdracht van Rijkswaterstaat Utrecht de \"Verkeersstudie aansluitingen A12 Oudenrijn-Lunetten\" uit. Het doel van de studie is het verkrijgen van inzicht in de huidige en toekomstige verkeersstromen en het (in samenspraak met de gemeente Utrecht en provincie Utrecht) samenstellen van robuuste maatregelpakketten die de verkeerssituatie tot 2020 verbeteren. Belangrijke werkzaamheden zijn de bouw en toepassing van een simulatiemodel, en het programmeren van mogelijke aanpassingen aan de verkeersregelingen die aan het verkeersmodel gekoppeld worden.

 

Informatie


\"oranjewoud_120.gif\"Ingenieursbureau Oranjewoud BV
Tel.: 0513-634567
www.oranjewoud.nl

 

 

Terug naar overzicht projecten >>>