OVL en speed pedelecs: Onderwerpen tijdens het NVC

donderdag 18 oktober 2018
timer 1 min
Tijdens het Nationaal verkeerskundecongres worden traditiegetrouw een aantal kennissessies geprogrammeerd waarvoor een paper is ingediend. Vandaag over openbare verlichting en speed pedelecs.

Waarom een verkeerskundige lichtvisie belangrijk is voor de verkeersveiligheid
Matthijs van Hofwegen, Roel Haamberg, Verkeerszicht 

Beheerders van de openbare verlichting staan voor een grote opgave: het vervangen van conventionele straatverlichting door ledverlichting. Het bevorderen van verkeersveiligheid door méér licht en het tegengaan van lichtvervuiling, lijken een contradictie. Een verkeerskundige lichtvisie en -lichtontwerp kunnen er voor zorgen dat deze contradictie wordt doorbroken.

Effectmeting uitzonderingsmaatregel speed-pedelecs
Martijn van de Lindeloof, Provincie Gelderland, Sanne van Zundert, Rick Schotman, Keypoint Consultancy

De speed-pedelec wordt beschouwd als bromfiets en mag daarom niet op fietspaden rijden, maar op de rijbaan. De Provincie Gelderland heeft 16 uitzonderingstrajecten bepaald en meet het effect van deze maatregel met verschillende instrumenten. De provincie deelt de opzet en resultaten graag met andere wegbeheerders.

 


U kunt zich nog aanmelden voor het (précongres) Nationaal verkeerskundecongres ( précongres en/of congres) op 1 november in ’s Hertogenbosch.