Parkeergarage bij Traverse Dieren komt er toch

woensdag 30 augustus 2017
timer 1 min
De kogel lijkt door de kerk: aannemer Ballast Nedam begint op 11 september met de bouw van de parkeergarage bij station Dieren. De nieuwe parkeervoorziening maakt onderdeel uit van het project 'Traverse Dieren' en is ontworpen door architectenbureau Wurck. Het gaat 345 plaatsen tellen en is naar verwachting in het voorjaar van 2018 klaar.

Aanvankelijk zou de bouw in 2015 al beginnen, maar werd werd ruim twee jaar vertraagd. Vanwege de werkzaamheden dienden omwonenden hiervoor hun woning te verlaten. Eén familie weigerde dit geruimte tijd, schrijft De Gelderlander. Begin dit jaar ging het echtpaar echter alsnog akkoord met een bod van de gemeente Rheden.

 

In de tussentijd is er wel gewerkt aan andere onderdelen van het project, zoals de voetgangersbrug over het spoor. Deze wordt in september al in gebruik genomen. Hierdoor loopt het totale project ‘Traverse Dieren’ geen vertraging op.

 

Lees ook: Accoya geeft voetgangersbrug Dieren bijzondere uitstraling

 

De nieuwe parkeervoorziening moet ervoor zorgen dat de huidige parkeeroverlast in de woonstraten rondom het station tot het verleden behoort. Ook kunnen reizigers hierdoor snel overstappen van auto op trein.

De nieuwe parkeergarage dient als overstappunt voor de reiziger van auto naar trein. Foto: Wurck