Parkeergeld betalen met GPS-technologie

dinsdag 3 augustus 2010
timer 2 min
Parkmobile lanceert de eerste mobiele applicatie die het mogelijk maakt om betaald te parkeren via de mobiele telefoon en GPS. Met deze iPhone applicatie hebben automobilisten de mogelijkheid om eenvoudig een parkeeractie te starten en te stoppen. De automobilist start de applicatie, bevestigt de parkeerzone en de automobilist staat geparkeerd.
Parkeergeld betalen met GPS-technologie

 

Eén druk op de knop


De applicatie is in 25 Nederlandse steden te gebruiken en gratis te downloaden in de iTunes App Store. Parkmobile is de eerste parkeerprovider die een applicatie (App) heeft ontwikkeld waarmee via GPS een parkeeractie kan worden gestart. “We zijn erg trots dat we onze klanten op basis van hun locatie automatisch een zonenummer kunnen aanbieden en dat ze deze alleen hoeven te bevestigen. Met een druk op de knop staan zij geparkeerd en kunnen dat net zo makkelijk weer stoppen,” zegt Allard Hansma, Marketing Manager van Parkmobile.

Functionaliteiten


De App bestaat uit meerdere functionaliteiten om een parkeersessie te starten of te stoppen. Zo kan de gebruiker handmatig een zone invoeren of meerdere suggesties opvragen op basis van zijn locatie. Daarnaast kunnen de details van de laatste vijf parkeertransacties eenvoudig opgeroepen worden. Ook kunnen de gebruikers via de sociale netwerken delen dat zij parkeren via deze App. Zo zijn Twitter, LinkedIn en Facebook gekoppeld aan het programma. Voor niet-iPhone gebruikers lanceert Parkmobile tegelijkertijd een mobiele website. Deze is toegankelijk en geoptimaliseerd voor de meest gangbare smartphones met internetverbinding. De mobiele website biedt vergelijkbare functionaliteiten als de App, echter is het gemak van de GPS zoneherkenning alleen beschikbaar in de iPhone App.

Parkeertransactie


Belparkeren en SMS-parkeren is het starten en stoppen van een parkeertransactie via de mobiele telefoon. Door het zonenummer in te toetsen (dat weergegeven staat op elke parkeermeter) activeert de gebruiker de parkeeractie. Daarmee staat de aan het 06-nummer gekoppelde auto geregistreerd als betalend voertuig binnen de opgegeven zone. Aan het einde van de maand wordt door Parkmobile de daadwerkelijke geparkeerde tijd automatisch afgeschreven van de rekening van de gebruiker.
 

Terug naar overzicht nieuws >>>