Parkeren afrekenen met stadspas

donderdag 20 mei 2010
timer 2 min
Parkeren afrekenen met stadspas Zevenaar introduceert in september, tegelijk met het betaald parkeren, een stadspas waarmee per minuut afgerekend kan worden. De gebruikers hoeven niet meer ter plaatse een ticket te halen en af te rekenen, maar houden het pasje pas bij aankomst en vertrek bij een lezer.
Parkeren afrekenen met stadspas


Voor iedereen


Een keer per maand rekent Zevenaar de te betalen minuten af via een automatische incasso. Het parkeren gaat in het centrum 70 cent per uur kosten. De stadspas komt voor iedereen beschikbaar, ook voor automobilisten van buiten de gemeente Zevenaar. De eenmalige aanmelding en registratie van het kenteken kost 2,50 euro. Gebruikers kunnen via de beveiligde website van aanbieder Stadspasparkeren inzicht in de parkeerkosten krijgen.


Stadpasparkeren


Stadspasparkeren heeft zich speciaal toegelegd op het mogelijk maken van achteraf betaald parkeren in gemeenten waar een Stadspas wordt uitgegeven. Met moderne technieken worden Stadspassen gekoppeld aan het elektronisch parkeer platform van gemeenten en aan de systemen van belparkeer providers. Dit geeft gemeenten meer mogelijkheden om hun dienstverlening aan de burgers te verbeteren en geeft burgers meer betalingsgemak. Eerder voerde gemeente Eindhoven het stadpasparkeren in.

Stadspasparkeren is een samenwerking tussen IP Parking, leverancier van toegangsbeveiligingssystemen, en Parkmobile, aanbieder van parkeeroplossingen.

Kijk voor meer informatie op www.stadspasparkeren.nl

Terug naar overzicht nieuws >>>