P+Fiets: groot succes

donderdag 21 juli 2016
timer 2 min
De belangstelling voor P+ Fiets neemt steeds meer toe. P+Fiets maakt het mogelijk om met de auto zover mogelijk door te rijden en dan met de fiets verder naar plek van bestemming te gaan. De insteek van dit concept was om vanuit het Beter Benutten programma de bereikbaarheid van de twaalf regio's te verbeteren. Maar P+Fiets bereikt inmiddels nog meer gemeenten en gebieden, meldt Beter Benutten.

Voordelen

Volgens Beter Benutten is P+ Fiets de oplossing voor middelgrote steden, omdat voor P+R vaak OV-natransport nodig is. Met de fiets ben je hier niet van afhankelijk, en kun je je makkelijker door de stad verplaatsen. Daarnaast draagt P+ Fiets bij aan het oplossen van parkeerproblemen, vertraging en extra reistijd, de leefbaarheid en milieukwaliteit in het centrum van gemeenten. CROW gaf eerder de P+Fiets-leidraad uit met een overzicht van alle maatschappelijke voordelen, de aanpak en succes-faalfactoren van P+Fiets.

 

Mobiliteitsscan

De gemeenten Haarlem, Apeldoorn, Deventer en Zwolle onderzoeken momenteel de mogelijkheden voor P+Fiets. Dit doen zij met behulp van de door CROW en Goudappel Coffeng ontwikkelde mobiliteitsscan. Deze scan bepaalt de bestemmingen, kansrijkheid, verbindingswegen en overstaplocaties voor P+Fiets. Op basis van deze scan kan een eerste concept opgeleverd worden met overstaplocaties. Dit kan vervolgens besproken worden met lokale werkgevers. Bij interesse onder de lokale werkgevers biedt Beter Benutten hulp bij het vinden van een geschikte marktpartij voor de exploitatie.

 

Bron:  Beter Benutten

Foto: Beter Benutten