Primeur gekoelde 'Cargohopper'

vrijdag 23 april 2010
timer 2 min
Haarlem heeft primeur met gekoelde 'Cargohopper' In Haarlem wordt een deel van de horeca nu bevoorraad met een elektrische, klimaatneutrale vrachtshuttle. Het zeven meter lange voertuig is de eerste in Nederland die ook gekoelde goederen vervoert.
Primeur gekoelde 'Cargohopper'

 

Elektrische Cargohopper


De elektrische vrachtshuttle is gebaseerd op hetzelfde concept als de welbekende Cargohopper in Utrecht en is een project van het Haarlemse bedrijf Horecaservice Kennemerland. De shuttle komt in de plaats van drie diesel bestelwagens en mag van de gemeente Haarlem buiten de vaste bevoorradingsuren het centrum in. Het horecaservice bedrijf gaat ook voor andere bedrijven goederen bij de horeca bezorgen.


Haarlem 'beloont' schoon vervoer


Als de nieuwe manier van werken aanslaat, zal het bedrijf op den duur mogelijk meer shuttles aanschaffen. Het project kwam tot stand in overleg met de gemeente Haarlem. Die 'beloont' het schone vervoer in de binnenstad met een verruiming van de bevoorradingstijden. In eerste instantie voor een proefperiode van een half jaar en bij gebleken succes voor een langere tijd. Met het oog op de verkeersveiligheid zal de shuttle (in het voetgangersgebied) niet harder rijden dan 6 km per uur en alleen gebruik maken van de fietsroutes.


Landelijke primeur


Met de aanschaf van de elektrische shuttle is circa 70.000 euro gemoeid. Het voertuig is inclusief aanhanger zeven meter lang. De shuttle is opgebouwd op basis van een Alkè ATX 280 en een Hapert aanhangwagenonderstel. Dankzij de inzet van de firma Divaco en Carrosseriefabriek Harderwijk is het gelukt om een koeling in te bouwen, een absolute voorwaarde voor het project en een landelijke primeur.

Lees ook:

Pilot in Utrecht van Cargohopper en Greencity Distribution

Stroomboot Utrecht wereldprimeur

Gemeente Utrecht winnaar Award Stedelijke Distributie

Terug naar overzicht nieuws >>>