PvdA wil enquête over betaald parkeren Veendam

maandag 9 mei 2011
timer 2 min
Blijft het onbetaald parkeren in Veendam, of moet er straks weer een kaartje worden gekocht. Coalitiepartij PvdA heeft plannen om onder het parkerend winkelpubliek een enquête te houden over het parkeerbeleid van de gemeente.
PvdA wil enquête over betaald parkeren Veendam

 

Samen of alleen


\"Als PvdA willen we graag weten wat het publiek vindt. We gaan kijken of we het onderzoek samen met andere partijen kunnen doen. Lukt dat niet, dan doen we het zelf\", laat fractievoorzitter Ans Grimbergen weten.

Gratis of onbetaald


Ze weet: het terugdraaien van de proef met gratis parkeren die vorig jaar juni inging, is een onpopulaire maatregel. Gratis parkeren zegt ze liever niet. \"Onbetaald parkeren. Want betalen doen we de proef met z'n allen. Het is niet eenvoudig. Het is echt een lastige discussie. Daarom ook hebben we nog deze week een gesprek met centrumondernemers om te horen wat hun bevindingen zijn en om na te gaan of er echt meer bezoekers zijn gekomen en of er meer omzet is gedraaid.\" Vooral voor de vele langparkeerders, mensen die in het centrum werken bij ondernemers of gemeente, zal een oplossing gevonden moeten worden.

Alles bij het oude


Jos Bosscher, voorzitter van de Ondernemersvereniging Veendam Centraal, is helder. \"We willen het graag zo houden zoals het nu is. Gratis parkeren in het hele centrum dus. Dat staat buiten kijf.\"

Bron: DvhN
 

Terug naar overzicht ParkeerNieuws >>>