Q-lite en Ledyears verder als één organisatie

woensdag 12 februari 2020
timer 2 min
De strategische samenwerking tussen Q-lite en Ledyears heeft geleid tot het samenvoegen van beide organisaties, die vanaf halverwege 2020 verder gaan onder de merknaam Q-lite. Door deze integratie worden alle klanten in staat gesteld optimaal gebruik te maken van de expertise die binnen beide bedrijven aanwezig is.

Door als één organisatie verder te gaan, wordt de positie als marktleider in duurzame digitale informatiesystemen nog verder verstevigd. Het aantal medewerkers groeit naar 110, waarmee de slagkracht wordt vergroot. Tevens zorgt de strategische ligging van de vestingen in Alkmaar, Alblasserdam, Baarle, Kortrijk altijd voor een directe lijn naar de klanten.

 

Met het samenvoegen van beide bedrijven ontstaat een nieuwe organisatie. De strategische visie van deze nieuwe organisatie luidt als volgt: “Vanuit de positie van ketenregisseur klanten volledig ontzorgen en continu de beste oplossingen bieden, waarbij Q-lite functioneert als een one-stop-shop. Van ontwikkeling en productie tot projectmanagement en het volledige beheer en onderhoud. Kortom, het gemak van alles onder één dak.”

 

Dirk Geenen, CEO bij Q-lite, is verheugd met de ontwikkelingen: “Deze stap vormt de juiste basis om voorloper te blijven in het ontwikkelen van de beste circulaire en slimme informatiesystemen en het optimaal ontzorgen van onze klanten.”  

 

Jacco Zwart, commercieel directeur Q-lite, en Jan van der Weijden, manager Mobility, zien door de integratie van de twee bedrijven de grootste fullservice-organisatie op het gebied van dynamische informatiesystemen ontstaan: “Hiermee creëren we veel nieuwe mogelijkheden in het bieden van meerwaarde voor de klant. Niet alleen door de schaalgrootte, maar ook door voortdurende innovatie zijn we in staat de beste oplossingen te realiseren en richten we ons op langdurige klantrelaties en totale ontzorging.”   

 

Jeroen Heine, directeur VP Capital en grootaandeelhouder, ziet toekomst in de Europese maakindustrie. Door de overname kan de ontwikkeling en productie van duurzame informatiesystemen niet alleen gegarandeerd worden in Baarle, maar kan deze ook internationaal worden uitgebreid.