Radicale paradigmashift en de toekomst van de parkeerwereld

donderdag 12 april 2018
timer 2 min
“We leven - om met Jan Rotmans te spreken - in een verandering van tijdperken. Ga dus uit van een radicale paradigmashift en verken de toekomst van de parkeerwereld”, adviseert Ferenc van Damme, werkzaam als communicatiestrateeg bij de provincie Overijssel, op 5 april de aanwezigen op het Parkeer24Jaarcongres.

Hoe? “Doe kleine experimentjes waar geen doden bij vallen en die geen miljoenen kosten en doe het vooral met unusual suspects. Dus niet met de mensen die hier aanwezig zijn”, benadrukt Van Damme als afsluitende keynotespeaker. Hij wees daarbij nadrukkelijk de ruim honderd aanwezigen aan, die congres in Kasteel De Vanenburg in Putten bezochten.


“Misschien worden parkeergarages in de toekomst multifunctionele energiecentrales. Wie zal het zeggen?” Ook Van Damme waagt zich niet aan vastomlijnde toekomstbeelden, maar benadrukt vooral dat systemen en organisaties aan grote veranderingen onderhevig zijn. Deze verschuivingen hebben enorme impact op bestaande structuren. Het is tijd voor een update. Van Damme onderbouwt zijn stellingen met  ‘duizelingwekkende’ cijfers uit diverse onderzoeken.


“We gaan nog steeds uit van ons openbaar besturingssysteem, maar dit dateert van Thorbecke in 1848.” Mensen zijn intussen niet meer lid van een politieke partij of van een omroep en verliezen zienderogen vertrouwen in overheid en pers. Wat dan wel? Niet de overheid, maar professionals komen aan zet, zegt Van Damme en hij geeft een paar handvatten: “Denk bij alles wat je doet na over: Waarom doen we dit? Wat zijn de spelregels en met wie gaan we deze klus klaren?”  

Nazorg 

Voor meer onderbouwing van zijn betoog verwijst van Damme naar zijn publieke nazorgpakket