Recyclebare verkeersarmaturen

dinsdag 17 november 2009
timer 2 min
CityTec heeft de afgelopen jaren veel ervaring en kennis opgedaan met uiteenlopende typen verkeersarmaturen van verschillende leveranciers. Vanuit deze ervaring ontstond er binnen de organisatie een eigen visie op verkeersarmaturen, waarin duurzaamheid centraal staat. Deze visie mondt nu uit in een eigen serie armaturen.
\"armaturen\"

Klassieke uitstraling


De CityTec-armaturen hebben een klassieke uitstraling, waardoor ze naadloos in het bestaande straatbeeld passen. De behuizing is geheel uit aluminium vervaardigd; deze wordt rondom gelast, waarna de frontplaat op de behuizing wordt verlijmd, zodat één geheel ontstaat. Het armatuur is zonder speciale hulpmiddelen niet te openen, wat het product bijzonder vandalismebestendig maakt.

Vervanging


Door een speciale bevestigingsmethode is zowel een defecte LED-unit als het complete armatuur eenvoudig en snel te vervangen.

Recyclebaar


Een defect armatuur of defecte LED-unit wordt ingenomen, hersteld en gerecycled. Hiervoor zijn speciale afspraken gemaakt met de producent van de LED-lampen. Bij een defect binnen 5 jaar is de vervanging gratis, na 5 jaar ontvangt deklant bij inlevering van een ‘oud’ armatuur 10% korting op de aanschaf van een nieuw of gerecycled armatuur. Een gerecycled armatuur is niet van nieuw te onderscheiden. Door het hergebruik van materiaal wordt het milieu ontzien, terwijl de werkzaamheden aan de mast – en de bijbehorende verkeershinder - tot een minimum beperkt worden.

CityTec BV
www.citytec.nl
Standnummer: 2045

mobiliteitsplatform artikel