Ringweg Groningen gaat op de schop

donderdag 7 december 2017
timer 1 min
De zuidelijke ringweg in Groningen wordt omgebouwd, zodat deze beter in de omgeving wordt ingepast en veiliger wordt ingericht. De voorbereidende werkzaamheden, zoals het verleggen van kabels en leidingen, zijn al in volle gang. De daadwerkelijke ombouw start in 2018. De uiteindelijke projectafronding is gepland in 2021.

De Combinatie Herepoort is opdrachtnemer en eindverantwoordelijk voor het project, zo schrijft Transport Online. De aannemer heeft het werk voor alle verkeer- en tunnelinstallaties in opdracht verstrekt aan Dynniq. Dit bedrijf verzorgt de verdiepte ligging, 3400 lichtpunten op het hoofd- en onderliggend wegennet, de wegkantsystemen, 44 portalen, 75 camera’s, signaalgevers en de verkeersinstallaties op het onderliggend wegennet.

De weg moet in de toekomst meer verkeer kunnen verwerken, zo is te lezen op de website van Projectbureau Aanpak Ring Zuid. Met het nieuwe plan kan het verkeer makkelijker de Martini Plaza en het Martini ziekenhuis bereiken. Ook verdwijnen de stoplichten op het Julianaplein, zodat dit plein sneller te passeren is. 

Zuiderplantsoen Groningen in de huidige situatie. ©Projectbureau Aanpak Ring Zuid