Rotterdam maakt groene slag

vrijdag 24 september 2010
timer 2 min
De plannen van de gemeente Rotterdam om zoveel mogelijk auto's op biobrandstof te laten rijden, hebben wisselend succes. Twee jaar na de start van de plannen bestaat ruim driekwart van het gemeentelijke wagenpark uit groene auto's en zijn er zeven benzinepompen in de stad waar biobrandstof kan worden getankt. 
Rotterdam maakt groene slag

 

Groene taxi's blijven achter


Alleen het aantal groene taxi's bij de Rotterdamse Taxicentrale blijft achter bij de verwachting. Het was de bedoeling dat binnen vier jaar ruim de helft van de zevenhonderd taxi's op biobrandstof zou rijden. De kans dat dit nog gaat lukken, is klein. Er rijden er namelijk nu pas vijf. Begin 2011 moeten dat er vijftien zijn.

Tevreden


Broer Duursma van het Rotterdam Climate Initiative geeft aan tevreden te zijn met het resultaat, ondanks het tegenvallende resultaat bij de taxicentrale. Vooral over de overstap van de gemeente naar groene auto's is hij zeer te spreken. Op dit moment rijden er voornamelijk vuilniswagens en auto's van stadstoezicht op biobrandstof.

Groenrijders krijgen subsidie


Wethouder duurzaamheid Alexandra van Huffelen heeft woensdag bekend gemaakt dat Rotterdammers die groen willen rijden een tegemoetkoming krijgen. Inwoners die een elektrische auto aanschaffen krijgen 1000 euro subsidie voor een oplaadpunt op eigen terrein én een jaar lang groene stroom.

Twee oplaadpunten


Duursma ziet in de elektrische auto de ideale stadswagen. Wanneer de auto is opgeladen kan er 150 kilometer mee worden gereden. Rotterdam heeft op dit moment twee openbare oplaadpunten. De wethouder hoopt dat er in 2014 minimaal duizend elektrische auto's rondrijden in de stad.

Bronnen: RTV Rijnmond / Trouw
 

Terug naar overzicht nieuws >>>