Rotterdam start proef met mobiele flitsapparatuur

woensdag 1 juli 2020

Rotterdam gaat op zeven plekken in de stad verplaatsbare flitspalen plaatsen. De stad werkt mee aan een experiment van het OM dat de effectiviteit, flitspalen, het gebruiksgemak en de kosten van de mobiele flitsapparatuur wil onderzoeken. Op de 7 locaties in Rotterdam komen lege flitskasten te staan, de flitsapparatuur wordt steeds gewisseld tussen de locaties.

De locaties van de mobiele flitsapparatuur zijn bepaald in overleg met het Openbaar Ministerie, de politie en de gemeente. Het betreft de Max Havelaarweg, Spinozaweg, Van der Duijn van Maasdamweg, Straatweg, West-Kruiskade, Bergweg en de Beukelsdijk. De flitscamera controleert op alle locaties de snelheid en flitst hardrijders in beide rijrichtingen.

Wethouder Bokhove (Mobiliteit, jeugd en taal): “We zoeken al langere tijd naar een betrouwbare manier om asociaal rijgedrag zoals te hard rijden aan te pakken. De politie kan niet altijd en overal controles doen en vaste flitskasten zijn erg voorspelbaar. Deze nieuwe aanpak met mobiele flitsapparatuur zorgt ervoor dat we op meerdere hotspots kunnen handhaven. Ook al flitsen steeds maar een aantal van de kasten, automobilisten maken minder overtredingen, omdat ze op alle 7 locaties kans hebben een boete te krijgen.”