Ruim 60 NVC-papers van vakgenoten voor vakgenoten

woensdag 11 september 2019
timer 2 min
Meer dan 60 papers zijn dit jaar ingestuurd voor het Nationaal verkeerskundecongres 2019 in het Haagse 'The Hague Conference Center' op 31 oktober. Deze papers vormen het hart van het NVC, het jaarlijkse overkoepelende kennis- en ontmoetingscongres voor verkeerskundigen en mobliteitsprofessionals.

Met deze papers delen vakgenoten nieuwe kennis uit onderzoek of praktijkervaringen. Ook zijn er papers die een discussie oproepen of willen inspireren. In alle gevallen zijn het bijdragen van vakgenoten voor vakgenoten. 

Zowel diepere vakkennis als de nieuwste ervaringen met de brede, integrale opgaven komen aan bod in de papers. De papers worden momenteel gelezen door de Raad van Advies. Deze raad komt op 24 september bijeen om het sessieprogramma compleet te maken. Deels worden de papers gepresenteerd in een sessie van 30 minuten, deels wordt een aantal papers samengevoegd in een sessie met pecha kucha-presentaties. En een deel zal, net als vorig jaar, een plenaire pitch houden over hun paperwerp en die toelichten bij een poster in de ontmoetingsruimte van het congres, tijdens de pauzes.

Raad van Advies:

De Leden van de Raad van Advies die de papers beoordelen zijn: Gijs van der Kolk (Gemeente Zwolle), Rob Eenink (SWOV), Aad de Winter (RWS), Will Clerx (Gemeente Rotterdam), Ineke Spapé, (BUAS), Cor van der Klaauw (NHL), Jan van der Waard (voorheen KIM), Erik van Hal (Gemeente Eindhoven), Joris Willems (Hogeschool Diepenbeek), Bart Brenninkmeijer (NS)  en tot slot:  Barend Jansen en Jan Ploeger, beiden als vertegenwoordiger van NVC-Gastheer, Provincie Zuid Holland.

Beste Bijdrage

De Raad van advies nomineert na 24 september ook drie papers voor de jaarlijkse uitreiking van de bokaal voor de Beste Bijdrage. Deze prijs wordt verleend aan de beste presentatiepaper op basis van een goed onderbouwde paper. Met deze prijs wil de Raad van Advies het schrijven van een paper ten behoeve van kennisdelen met vakgenoten belonen en ook stimuleren.     

Nationaal Verkeerskundecongres

Heeft u zich al aangemeld voor het Nationaal Verkeerskundecongres, op 31 oktober in Den Haag?