RWS wijst parkeren op de IJssel af

donderdag 8 juli 2010
timer 2 min
Het plan van ondernemers om de parkeerdruk in de binnenstad van Kampen te verminderen door parkeerpontons in de IJssel te plaatsen, is gestrand op bezwaren van Rijkswaterstaat. Dat blijkt uit een brief die de gemeente Kampen deze week openbaar maakte.
RWS wijst parkeren op de IJssel af


Parkeren op het water


Twintig meter brede drijvende pontons met daarop ruim tweehonderd auto's, gelegen aan de bovenstroomse kant van de IJsselkade; de Ondernemers Vereniging Kampen (OVK) lanceerde het plan, en verantwoordelijk wethouder Treep omschreef het als \"mogelijk kansrijk\". Kosten voor het project; zo'n vijf miljoen euro, waarmee het parkeren per dag op de pontons vijf euro gaat kosten.


Redenen voor afwijzing


Na overleg met vertegenwoordigers van de gemeente Kampen, de Kamer van Koophandel, de middenstandsvereniging en een ingenieursbureau, heeft Rijkswaterstaat zich over het plan gebogen. In de brief van RWS aan de gemeente staat dat het plan in strijd is met algemene regels voor de grote rivieren in dit land. Die staan het parkeren op het water simpelweg niet toe. Volgens Rijkswaterstaat is door de parkeerpontons niet alleen de hoogwaterveiligheid in het geding, ook het doelmatig gebruik van de vaarweg wordt daardoor ernstig belemmerd. Rijkswaterstaat wil dan ook geen medewerking verlenen aan het plan.

Terug naar overzicht nieuws >>>