Schoner autorijden met urine

donderdag 7 april 2011
timer 1 min
Schoner autorijden is mogelijk met behulp van ureum, een stof die ook voorkomt in urine. Het IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit) greep dit feit aan om aandacht te vragen voor alternatieve brandstoffen.
Schoner autorijden met urine

 

Verrassing


IvDM verraste de mannelijke toiletbezoekers van BOVAG en de AutovakRAI met een stickeractie. Rond urinoirs zijn stickers geplakt waarop slangen zijn te zien die vanuit het urinoir, rechtstreeks in de brandstoftank van een auto verdwenen. De actie is onderdeel van een bewustmakingscampagne die gericht is op de mobiliteitsbranche en onder meer aandacht besteedt aan duurzame alternatieve brandstoffen.

Positieve reacties


\"We willen de mobiliteitsbranche graag bewust maken van het feit dat er tegenwoordig hele goede alternatieve brandstoffen bestaan. Daarom wilden we graag op een sympathieke manier de aandacht vragen. We zijn heel blij met het resultaat, het heeft ons veel positieve reacties opgeleverd\", aldus Michel van Lindert van IvDM.

Initiatiefnemer IvDM, het kenniscentrum van brancheverenigingen BOVAG, KNV, RAI Vereniging, TLN en VNA, bevordert kennis en bewustwording op het gebied van milieu en duurzaamheid binnen de mobiliteitsbranche én (via de branche) bij de consument.

Bron: EnergiePortal

 

Terug naar overzicht nieuws >>>