Schrijf mee met ANWB over 200 jaar fietscultuur

maandag 25 juli 2016
timer 2 min
De eerste fiets, de draizine, een soort loopfiets, zag het levenslicht in 1816/1817. De ANWB viert deze 200e verjaardag van de fiets met een aantal activiteiten. Zo verschijnt later dit jaar het boek 'Nederland. Fan van Fietsen'. De ANWB nodigt co-auteurs uit om hun fietskennis en -ervaring te delen.

De eerste pagina’s van het boek zijn al geschreven door de ANWB. Nu biedt de ANWB de mogelijkheid aan co-auteurs om de overige pagina’s te vullen. Want alleen de mensen die samen de fietscultuur hebben gevormd, kunnen het échte verhaal vertellen, aldus de ANWB.

 

30 september


Mensen die co-auteur willen worden van het boek, kunnen tot en met 30 september een foto en toelichting uploaden via www.anwb.nl/fietsen. De ANWB zoekt naar foto’s en verhalen die het beste laten zien hoe verweven de fiets is met de Nederlandse maatschappij.

 

De beste inzendingen worden opgenomen in het boek en de mensen achter dit verhaal worden als co-auteur toegevoegd aan de redactie en het colofon.


Interactieve tijdslijn

Op www.anwb.nl/fietsen zijn de historische verhalen van de ANWB te vinden en een interactieve tijdslijn over de ontwikkeling van fietsen in Nederland. 

Op 21 juli werd een fietstocht georganiseerd langs mijlpalen in 133 jaar ANWB-fietsgeschiedenis