Sessie Kengetallen Openbare Verlichting

vrijdag 2 juli 2010
timer 3 min
Tijdens de Dag van de Openbare Ruimte in Houten op woensdag 13 oktober, organiseert  NSVV in samenwerking met o.a. IGOV en Agentschap NL de jaarlijks terugkerende sessie \"Kengetallen Openbare Verlichting\".
Sessie Kengetallen Openbare Verlichting

 

Aantal gemeenten stijgt


Tijdens de sessie worden de kengetallen gepresenteerd voor die gemeenten die ze hebben ingediend. In de voorbereidende sessies dit jaar, hebben ruim 50 gemeenten meegedaan en aangegeven mee te gaan doen aan de jaarlijks terugkerende Kengetallen sessies. Het aantal deelnemende gemeenten stijgt ieder jaar. Ook de OVL bedrijven Ziut, CityTec en Agentschap NL hebben toegezegd in hun netwerk het toepassen en actief deelnemen aan de georganiseerde sessies te stimuleren.

Kengetallen nieuwe stijl


De afgelopen 3 jaar is de de input van deelnemers vooral gebruikt om een landelijk beeld te krijgen van de kengetallen. De cijfers die worden ingediend over het jaar 2009 worden in een nieuwe stijl gepresenteerd. Deelnemers krijgen een overzicht gericht op de eigen gemeente en een vergelijk van de gemeente ten opzichte van de mediaan en de andere deelnemende gemeenten. Evenals voorgaande jaren krijgen deelnemende gemeenten een rapport van hun kengetallen.

Ontwikkelingen


Het IGOV zal samen met Agentschap NL en de NSVV en zo veel mogelijk partners volgend jaar de Kengetallensessies nog meer toespitsen op de individuele gemeente en de OVL beheerder. Er wordt een nieuw standaard rapport gemaakt waarbij het voor de beheerder mogelijk wordt direct te zien hoe hij/zij zelf staat ten opzichte van eerdere jaren en ten opzichte van het landelijk gemiddelde. Tevens wordt meer nadrukkelijk ook een energieparagraaf apart opgenomen.

Groeidocument


De bedoeling is dat beheerders door mee te doen met de kengetallensessies informatie over hun areaal en hun positie krijgen waarmee ze direct in hun dagelijks werk aan de slag kunnen en nut van hebben. De rapportage wordt een jaarlijks groeidocument dat bij wijze van spreken
zo als bijlage bij Beleidsnota's en Uitvoeringsplannen kan of kan dienen als input voor interne Maraps (Managementrapportages).


Kenniscafés en aanbevelingen


In samenwerking met mediapartner Acquire Publishing, de uitgever van Straatbeeld en Verkeer in beeld, worden regionale IGOV Kenniscafés georganiseerd om nog meer gemeenten te stimuleren mee te doen aan de jaarlijkse sessies. Tevens worden verbeteringen aangebracht in de NSVV aanbeveling. Het streven is dat er eind 2010 een nieuwe aanbeveling ligt, er een standaard rapportage is voor de landelijke gemiddelden en voor de individuele gemeenten, ook moet er een duidelijke opdeling komen naar de grootte van een gemeente zodat realistischer benchmarking mogelijk is en dat er minimaal 100 deelnemende gemeenten zijn.


Deelnemen


Om de analyse en rapportage goed te kunnen voorbereiden is het van belang dat u uiterlijk 24 september 2010 de kengetallen van uw gemeente over het jaar 2009 heeft ingediend bij de NSVV: info@nsvv.nl.Toegang tot de Kengetallensessie is kosteloos. In de middag is er gelegenheid de beurs te bezoeken. Voor meer informatie over de Kenniscafés en de inschrijving daartoe, houdt u de websites Verkeer in Beeld en Straatbeeld in de gaten.

Terug naar overzicht nieuws >>>