Shared Space Dag Dedemsvaart

vrijdag 6 mei 2011
timer 2 min
In Dedemsvaart wordt dit weekend een Shared Space Dag gehouden. Dit om kennis te maken met een aantal spelregels dat geldt als je op de juiste manier gebruik wil maken van een Shared Space gebied, zoals de Dedemsvaartse Julianastraat.
Shared Space Dag Dedemsvaart

 

Rolstoel


Op 7 mei tussen 10.00 en 16.00 uur worden spelregels voor en door verschillende verkeersdeelnemers gedemonstreerd. Daarbij is speciale aandacht voor ouderen, minder validen en jongeren. Iedereen kan bijvoorbeeld een keertje ervaren hoe het is om in een rolstoel deel te nemen aan het verkeer.

Pleinachtige inrichting


Een Shared Space gebied is een verblijfsgebied met een pleinachtige inrichting waar motorvoertuigen te gast zijn en waar verkeersborden, obstakels en wegmarkeringen zoveel mogelijk ontbreken. Alle gebruikers van het gebied delen het pleinachtige Shared Space samen en moeten hierin hun eigen plek vinden. Shared Space legt de verantwoordelijkheid voor verkeersveilig gedrag bij de weggebruikers zelf. Wel gelden ook in het Shared Space gebied de algemene verkeersregels. Daarnaast moeten weggebruikers hun gedrag aanpassen aan wat er in de omgeving gebeurt en rekening houden met andere weggebruiker. De Shared Space Dag wordt georganiseerd door De Stuw, DMC, Plaatselijk Belang Dedemsvaart, Stichting Promotie Dedemsvaart en de gemeente Hardenberg.

Bron: Hardenberg.nu
 

Terug naar overzicht nieuws >>>