Snellaadpunten McDonald’s in gebruik genomen

dinsdag 2 april 2019
timer 2 min
De eerste snellaadpunten van McDonald's en Vattenfall zijn in gebruik genomen bij McDonald's restaurant Rosmalen. Binnen drie jaar zal op alle locaties met een McDrive ten minste één snellaadpaal met twee laadpunten staan.

In totaal worden de komende jaren 168 snelladers geplaatst. Binnen een half uur kunnen elektrisch rijders hun auto opladen met groene stroom afkomstig van Nederlandse windmolens. McDonald’s wil met deze stap invulling geven aan de doelstelling om alle restaurants duurzamer te maken.

Binnen half uur de weg op

Bas Klaassen, director Development Real Estate & Construction van McDonald’s: “We zijn heel blij met de toevoeging van deze snellaadpalen met elk 2 laadpunten hier in Noord-Brabant. Nu kunnen ook hier alle elektrisch rijders na een bezoek aan het restaurant binnen een half uur weer de weg op. Samen met Vattenfall werken we hard om alle 168 McDonald’s restaurants met een McDrive van oplaadpunten te voorzien. Hierdoor kunnen we een nog grotere groep automobilisten voorzien van groene stroom.”

Fossielvrij leven

Pieter van Ommeren, Directeur Emobility bij Vattenfall, voegt daaraan toe: ”Vattenfall wil fossielvrij leven mogelijk maken, thuis, op het werk én onderweg. Zo voorzien we Noord-Brabant al van publieke laadpunten en zijn we er trots op dat we met deze snellaadpalen bij McDonald’s in Rosmalen nu ook met snelladen in deze provincie actief zijn.”

 

Fotobron: McDonald's