Sneller op het strand in Noordwijk!

woensdag 7 november 2018
timer 1 min
Goed nieuws voor de strandliefhebbers! Vanaf volgend jaar zomer bent u in Noordwijk sneller op het strand dankzij het nieuwe Parkeer Route Informatie Systeem(PRIS) van Ledyears. Dit systeem verwijst u direct naar de parkeerlocaties waar nog vrije plekken zijn. Daarmee vinden bezoekers sneller een vrije parkeerplaats en wordt onnodig zoekverkeer voorkomen.

Het nieuwe PRIS bevat de verwijzing naar 6 verschillende parkeerlocaties zoals het Wantveld en het Palaceplein. Uniek is dat de bezetting van de parkeerplaatsen wordt gemeten via parkeersensoren in het wegdek. Daardoor ontstaat er voor zowel de parkeerlocaties als het straatparkeren inzicht in de actuele bezetting. Deze actuele en historische data is voor de gemeente de basis om de juiste acties en scenario’s te bepalen voor het dynamisch verkeersmanagement in de stad.


Voor het leveren en plaatsen van de parkeersensoren werkt Ledyears samen met het Amsterdamse bedrijf Parkeagle. De door hun ontwikkelde unieke parkeersensoren zijn een mooie aanvulling op de mobiliteitsoplossingen van Ledyears.