Spitsmijden Haaglanden van start

maandag 3 januari 2011
timer 2 min
Maandag 6 december zijn de eerste deelnemers van het project Spitsmijden Haaglanden gestart. Spitsmijden Haaglanden verleidt automobilisten de spits te mijden door ze een financiële beloning in het vooruitzicht te stellen. 
Spitsmijden Haaglanden van start

 

Spitsmijden Haaglanden


Het Stadsgewest Haaglanden wil met dit project de files op de toegangswegen naar Den Haag verminderen. Automobilisten die werken in het centrum van Den Haag, Benoordenhout, Bezuidenhout, Binckhorst en Scheveningen kunnen meedoen met Spitsmijden Haaglanden. Op basis van hun rijgedrag ontvangen zij een startbudget dat kan oplopen tot € 80 per vijf weken. Door zoveel mogelijk voor of na de spits te reizen, gebruik te maken van het openbaar vervoer, te gaan fietsen of thuis te werken blijft het startbudget behouden. Iedere keer dat de deelnemer in de spits rijdt gaat er een bedrag af van dit startbudget. De beloningsperiode duurt tot februari 2012.

Test- en leerfase


Stadsgewest Haaglanden start met de eerste 50 deelnemers een test- en leerfase. In deze fase wordt de techniek, de logistiek en de communicatie in de praktijk getest. De rest van de deelnemers zal rond februari starten.

Meedoen


Vanaf deze week kunnen potentiële deelnemers een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan Spitsmijden Haaglanden. Dit betreft automobilisten die dagelijks in de spits op de A12/Utrechtsebaan, N44 en N14 rijden. Meer informatie over aanmelden en Spitsmijden Haaglanden staat op www.spitsmijdenhaaglanden.nl. Het project Spitsmijden Haaglanden is een initiatief van het Stadsgewest Haaglanden en het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het project wordt uitgevoerd door een consortium van KPN, Siemens en Rabobank Nederland.


 

Terug naar overzicht nieuws >>>