Start bouw ondergrondse parkeergarage Tiel

donderdag 10 december 2015
timer 1 min
In het gebied rond het voormalig GGR-gasbouw wordt in Tiel de Westluidense Poort ontwikkeld. Een centrale plek in de stad waar culturele instellingen hun plek zullen vinden maar waar ook gewoond kan worden. Inmiddels is met de bouw van de bijbehorende parkeergarage gestart; het onderwaterbeton wordt deze week gestort.

De ondergrondse parkeergarage krijgt vier lagen en heeft straks plaats voor 580 auto’s. De garage is bestemd voor de bezoekers van de culturele instellingen en de bewoners maar ook voor bezoekers aan de binnenstad of omliggende gebouwen, zoals het theater.


Waalkade verlost van auto’s

Tevens wordt met de komst van deze nieuwe parkeergarage de Waalkade verlost van een aanzienlijke hoeveelheid auto’s. Hierdoor komt er ruimte op de Waalkade voor een verblijfsgebied en evenemententerrein en –heel belangrijk- kunnen bezoekers van de binnenstand terecht in een parkeergelegenheid die niet meer afhankelijk is van hoog water en evenementen.


Aparte fietskelder

Ook wordt direct een fietskelder ontwikkeld waar met name de bezoekers van de culturele instellingen hun fiets gratis mag stallen. De entree van fietsparkeervoorziening is gescheiden van die van de auto’s. 

Het onderwaterbeton wordt moment gestort; de bouw is écht van start.