Start Low Car Diet op Dag van de Duurzaamheid

vrijdag 9 oktober 2015
timer 1 min
Op de Dag van de Duurzaamheid – 9 oktober 2015 – is het Low Car Diet van start gegaan. Tijdens het Low Car Diet gaan bedrijven met elkaar de strijd aan om zoveel mogelijk duurzame kilometers te maken. Deelnemers met de mobiliteitskaart maken dertig dagen lang gebruik van (deel)fietsen, high speed e-bikes, werk- en vergaderlocaties, openbaar vervoer en elektrische of deelauto's.

Het Low Car Diet geeft bedrijven op die manier inzicht in hun reisgedrag. Via de online tool Carbon Manager worden de kosten en CO2-besparing in concrete cijfers zichtbaar. Uit eerdere jaren is gebleken dat er tijdens dertig dagen al een besparing plaatsvindt. Verder krijgen deelnemers meer lichaamsbeweging. Uiteindelijk is het de bedoeling dat deelname aan het Low Car Diet draagvlak creëert ‘om het mobiliteitsbeleid aan te passen’.

 

1150 deelnemers in 2014

Vorig jaar deden 100 bedrijven mee met het Low Car Diet, met een recordaantal van 1150 deelnemers. TMG was de winnaar. Het bedrijf reisde 60 procent meer duurzame kilometers in dertig dagen. Gemiddeld bespaarden de bedrijven toen 38 procent op hun mobiliteitskosten. Verder reisden de deelnemers 30 procent schoner en bewogen ze 16 procent meer.

 

Bron: Lowcardiet.nl

Deelnemers kunnen onder andere gebruik maken van de elektrische auto.