Start-up brengt heel Nederland in 3D

vrijdag 11 oktober 2019
timer 2 min
Heel Nederland in 3D als zogenaamde Digital Twin. Dat is het product dat de Bossche ondernemers André Sluyter en Jeroen Steenbakkers op de markt gaan brengen met het bedrijf Argaleo.

Via het web kunnen gebruikers naar een 3D kopie van een omgeving kijken en informatie halen uit meer dan 125 databronnen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de databronnen van het CBS, Nationale Databank Wegverkeer (NDW), live treinposities van NS en OpenStreetMap wegennet.

De naam van het product is Omgevingsserver en is ontwikkeld door drie Geo ICT experts. Het product bevat meer dan 125 zogenaamde datasets die gebruikers, overheden en bedrijven, kunnen koppelen aan hun eigen systemen en in 3D kunnen bekijken via het web. Argaleo zal in samenwerking met partners en klanten software oplossingen ontwikkelen bovenop de Omgevingsserver. Deze oplossingen zullen bijdragen aan thema’s als Leefbaarheid, Mobiliteit, Ruimtelijke ontwikkeling en Energietransitie.

Argaleo is gevestigd in de Grasso community in Den Bosch, de data-stad van Nederland. Het is de ambitie om mede via het netwerk van de Grasso door te groeien tot een nationale speler op het gebied van geodata en innovatieve data-oplossingen. André Sluyter (Den Bosch) is ervaren in het opstarten en leiden van ICT bedrijven. Hij is jarenlang directeur geweest van het bedrijf Crotec. Jeroen Steenbakkers (Rosmalen) heeft inmiddels meer dan 10 jaar internationale ervaring in het vermarkten van innovatieve ICT oplossingen. 

Jeroen Steenbakkers is met zijn bedrijf Argaleo één van de deelnemers aan de Pecha Kucha sessieronde tijdens het Parkeerbeheer congres. Bekijk hier het hele programma.

Bekijk het filmpje voor meer informatie over de start-up: