Sumo praktijkdag: voor ander reisgedrag

vrijdag 9 juli 2010
timer 2 min
Sumo praktijkdag: stap voor stap naar ander reisgedrag KpVV nodigt u uit voor de Sumo praktijkdag: stap voor stap naar ander reisgedrag. Sumo is methode voor het plannen, monitoren en evalueren van mobiliteitsprojecten die zich richten op het beïnvloeden van reisgedrag. 
Sumo praktijkdag: voor ander reisgedrag



Sumo


KpVV heeft Sumo naar Nederland gehaald, een in Zweden ontwikkelde methode voor het plannen, monitoren en evalueren van mobiliteitsprojecten op basis van reisgedrag. KpVV wil hiermee bevorderen dat er meer monitoring en evaluatie plaatsvindt. Ook zullen de met Sumo georganiseerde projecten onderling beter vergelijkbaar zijn.


Stappenplan


Het kennisinstituut heeft een Nederlandstalige versie van Sumo uitgebracht. Rijkswaterstaat maakt reeds gebruik van het systeem om haar projecten te evalueren. Het maakt duidelijk welke stappen een project moet bevatten. Al tijdens de uitvoering laat Sumo zien wat er gebeurt, zodat u nog kunt bijsturen.

Praktijkdag


Wilt u uw project goed evalueren? Wilt u de beste resultaten uit uw project halen? Wilt u weten hoe u de effecten van uw maatregelen zichtbaar kunt maken? Kom dan naar de Sumo praktijkdag.

Wanneer:  Dinsdag 28 september, 12.00-17.30 uur
Waar:         Antropia, Driebergen
Kosten:      gratis

Programma


Tijdens de praktijkdag worden eerst 2 cases gepresenteerd waar de Sumo-methode is gebruikt. Een van de cases is Filemijden A6 (werkzaamheden aan de Hollandse Brug). Vervolgens gaat u samen met een SumoCoach aan de slag met een concreet project.

Doelgroep


De bijeenkomst is bedoeld voor beleidsmedewerkers en professionals die meer over Sumo willen weten of er mee aan de slag willen. Het aantal deelnemers is beperkt. Bij inschrijving vragen we daarom naar uw motivatie.

Meld u hier aan.

Lees voor meer informatie: KpVV ontwikkelt database Effecten Mobiliteitsmanagement

Of ga naar de website van KpVV

Terug naar overzicht nieuws >>>