Tekeningen Dick Bruna bij 'We gaan weer naar school'-campagne

maandag 22 augustus 2016
timer 1 min
De schoolvakantie is in delen van Nederland alweer voorbij. Kinderen gaan weer naar school en dat betekent extra verkeersdrukte. Op verschillende plaatsen wordt bij de 'we gaan weer naar school'-campagne gebruik gemaakt van tekeningen van Dick Bruna. De gemeente Rotterdam is de eerste grote stad waar deze campagne is gestart.

Kinderen moeten na zes weken vakantie weer wennen aan de verkeersdrukte rond de school en onderweg naar school. Maar ook ouders, buurtbewoners en andere weggebruikers moeten zich weer instellen op de hectiek in het verkeer. De campagne is bedoeld om verkeersdeelnemers erop te attenderen dat de scholen weer zijn begonnen en extra alert te zijn op aanwezigheid van kinderen in het verkeer.


Verschillende plaatsen

Reden voor de gemeente Rotterdam om aandacht te vestigen op de eerste schooldag. De campagne is ontwikkeld door Leer in het Verkeer en wordt al op verschillende plaatsen toegepast. Rotterdam is de eerste grote stad die nu ook gebruikt van deze campagne. De nieuwe campagnebeelden zijn vanaf vandaag, twee weken lang in alle 14 gebieden van de stad te zien: op billboards (trotters) en op driehoeksborden.

Illustraties Dick Bruna © copyright Mercis bv, 1953-2016