The Economist prijst OV Den Haag

maandag 20 september 2010
timer 2 min
Het openbaar stadsvervoer in Den Haag, HTM, krijgt een pluim in het onderzoek 'European Green City Index' van de Intelligence Unit van het toonaangevende weekblad The Economist. In het onderzoek wordt het Haagse OV met name geprijsd vanwege het hoge gebruik en de kwaliteit van de trams en bussen.
The Economist prijst OV Den Haag

 

Vierde plaats


In het onderzoek zijn meer dan 30 Europese steden vergeleken op energie, watergebruik en vervoer. Qua  totaal vervoerbeeld, dus ook wat betreft de dichtheid van het fietspadennet, staat Den Haag op de vierde plaats in de 'European Green City Index' van The Economist. De Haagse burgemeester Jozias van Aartsen heeft de resultaten van het onderzoek gisteren in München in ontvangst genomen.

Geïntegreerd vervoer


HTM directeur Dirk le Clercq zei verheugd te zijn met dit resultaat. \"Hieruit blijkt hoe belangrijk een geïntegreerd vervoerbedrijf in een grootstedelijke omgeving is. Want mede dankzij een optimaal op elkaar afgestemd systeem van dienstregelingen van moderne trams en milieuvriendelijke bussen op aardgas, waarbij de regie in handen van een en hetzelfde bedrijf is, kun je zo'n resultaat bereiken\",  aldus le Clercq.

Waardering passagiers


Vorig jaar werd de HTM door de reizigers al uitgeroepen tot het beste openbaar stadsvervoer van Nederland. HTM is al meer dan 150 jaar de stadsvervoerder in de Haagse regio.

Terug naar overzicht nieuws >>>