"The Urban Future" brengt fietsverkeer in beeld

dinsdag 25 september 2018
timer 1 min
De nationale fietstelweken houden op te bestaan. De data uit de telling kwamen samen in de visualisatietool CyclePRINT. The Urban Future neemt deze rol nu over.

The Urban Future is een startup van de Breda University of applied sciences, voorheen NHTV. CyclePRINT is ontwikkeld door NHTV. Meer dan tweehonderd steden en tien provincies gebruikten de tool om op basis van GPS data het fietsverkeer te monitoren. De fietstelweken stoppen en The Urban Future neemt de ontwikkeling van het instrument over.

Voor beleidsmakers en toekomstdenkers

CyclePRINT is er voor beleidsmakers en toekomstdenkers en geeft met gevisualiseerde analyses, inzicht in daadwerkelijk gemaakte fietskilometers in de stad. Zo is het eenvoudig om fietsgedrag te analyseren, om de prestaties van het lokale fietsnetwerk te beschouwen en om voorspellingen te doen op de effecten van mogelijke route-alternatieven en beleidsmaatregelen. Het ultieme doel is steden bereikbaar, leefbaar en gezond houden.

Gratis uitproberen

Overheden die de tool nog niet kennen kunnen deze gratis uitproberen tot 1 november. Aanmelden kan met een simpel mailtje met contactgegevens naar info@theurbanfuture.com. Met een licentie is het nu ook mogelijk om ‘eigen’ regionale teldata toe te voegen.