TomTom ondersteunt verkeersmanagement

vrijdag 2 juli 2010
timer 2 min
Databank De stad Aalborg in Denemarken heeft een overeenkomst ondertekend waarin staat dat TomTom met Custom Travel Times heel nauwkeurige verkeersinformatie gaat leveren voor optimaal verkeersmanagement en informatieverstrekking aan de weggebruikers. 
TomTom ondersteunt verkeersmanagement


Databank historische reistijden


Via de overeenkomst zal Aalborg gebruik maken van Custom Travel Times dat gebaseerd is op een eigen, unieke databank van historische reistijden met snelheidsmetingen die de laatste jaren verzameld zijn. Om deze databank te ontwikkelen, heeft het navigatiebedrijf tot nu toe meer dan 2000 miljard snelheidsmetingen verzameld met de hulp van meer dan 40 miljoen TomTom-gebruikers wereldwijd. Custom Travel Times maakt routeberekeningen mogelijk op basis van uitgebreide informatie over historische reistijden en snelheidsmetingen.

Specifieke zoekopdrachten


Naargelang de behoeften van de klanten kan TomTom in de databank specifieke routes binnen precieze tijdsperioden opzoeken om heel nauwkeurige reistijdmetingen te ontwikkelen. Bijvoorbeeld: met een zoekopdracht kunnen enerzijds de gegevens opgevraagd worden van de ochtendspits tussen 6:00 en 9:00 op alle weekdagen (behalve vrijdags) van het eerste kwartaal van 2010. Anderzijds is TomTom in staat zoekopdrachten aan te maken die uitzonderingen zoals vakantiedagen, evenementen of incidenten buiten beschouwing laten.

Project Aalborg


Custom Travel Times wordt nu gebruikt door de overheidssector, zoals de stad Aalborg. Het programma is geïntegreerd in het stadsproject “Archimedes” in het kader van CIVITAS+, een Europees initiatief dat gericht is op het vinden van slimme verkeersoplossingen voor een beter milieu. Om verder te bouwen op de hoeveelheid gegevens die beschikbaar is in de oplossing van TomTom, is de stad Aalborg een overeenkomst aangegaan met Aalborg Taxa (een plaatselijk taxibedrijf). Taxa zal 100 navigatietoestellen van de leverancier gebruiken om nog meer gegevens over plaatselijke verkeersknopen te verzamelen. De eerste analyse van verkeersknopen in Aalborg zal binnenkort online beschikbaar zijn op de verkeerswebsite: www.trafikken.dk/nordjylland.

Beschikbaarheid


Bovendien worden alle verzamelde gegevens ter beschikking gesteld aan alle TomTom-gebruikers via www.routes.tomtom.com. TomTom Custom Travel Times is nu beschikbaar in België, Luxemburg, Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Denemarken, Zweden en Noorwegen.

Terug naar overzicht nieuws >>>