TomTom stopt door- spelen info aan politie

maandag 2 mei 2011
timer 2 min
TomTom stopt doorspelen info aan politie TomTom gaat proberen te voorkomen dat de politie nog langer gegevens van klanten van het bedrijf kan gebruiken. Dat staat in een verklaring van TomTom-topman Harold Goddijn aan klanten. Volgens Goddijn heeft TomTom 'dit soort gebruik niet voorzien'.
TomTom stopt door- spelen info aan politie

 

Snelheidscontroles


Op 27 april meldde het AD dat de politie gegevens van TomTom gebruikt om plekken voor snelheidscontroles te bepalen en locaties voor flitspalen te kiezen. Volgens TomTom gaat het hierbij om reistijdeninformatie. TomTom vraagt gebruikers of ze ermee akkoord gaan dat de onderneming deze informatie van ze mag verzamelen. Een grote meerderheid gaat hiermee akkoord. TomTom stelt de informatie te gebruiken voor het verbeteren van de producten.

Files: hoe en waar


De reistijdinformatie wordt ook beschikbaar gesteld aan gemeenten en provincies, stelt Goddijn. Gemeenten en provincies kunnen met deze informatie zien hoe en waar files ontstaan en kunnen daarmee gerichte maatregelen voor een goede doorstroming van het verkeer nemen. Deze informatie is echter ook door de politie gebruikt om te kijken waar vaak te hard wordt gereden, aldus de topman.

Niet gelukkig


Veel van de klanten van TomTom zijn niet gelukkig met deze gang van zaken, aldus Goddijn. \"We zullen daarom bepalingen opnemen in onze licentievoorwaarden om dit type gebruik in de toekomst te voorkomen\", laat Goddijn weten in de verklaring.

Bron: Novum

Terug naar overzicht nieuws >>>