Top 5 Eerlijke parkeeroplossingen 2011

dinsdag 28 december 2010
timer 3 min
Uit onderzoek van mobiele parkeerprovider Park-line onder 1000 Nederlandse parkeerders blijkt dat zij, naast betalen per minuut, nog andere ideeën hebben voor het parkeren in 2011. Onbetwiste nummer 1 is het eerste uur gratis parkeren, gevolgd door gratis openbaar vervoer en achteraf betalen.
Top 5 Eerlijke parkeeroplossingen 2011


Eerste uur gratis


Als het aan de Nederlander ligt wordt 2011 het jaar van eerlijk parkeren. De onlangs aangenomen wet rondom het 'betalen per minuut' in de grote steden is al een flinke stap in de juiste richting voor de veelal gestreste parkeerders. Uit onderzoek van mobiele parkeerprovider Park-line onder 1000 Nederlandse parkeerders blijkt dat zij, naast betalen per minuut, nog andere ideeën hebben die het parkeren in 2011 een stuk minder stressvol maakt. (86% van de Nederlanders geeft aan parkeren in de grote steden stressvol en onprettig te vinden.) Onbetwiste nummer 1 is het eerste uur gratis parkeren, gevolgd door gratis openbaar vervoer en achteraf betalen, bijvoorbeeld via mobiel parkeren.

Top 5 voor 2011


Het eerste uur gratis parkeren blijkt volgens de respondenten de meest gedragen oplossing voor de huidige parkeerstress. 52% van de Nederlanders onderschrijft dit. Daarnaast vindt 33% dat het invoeren van gratis parkeren buiten de stadscentra een bijdrage levert aan een beter parkeerklimaat. Ook zijn gratis openbaar vervoer of het creëren van meer parkeerplaatsen populaire oplossingen met respectievelijk 42% en 22%. Achteraf betalen via de mobiele telefoon, door aan het eind van de maand de daadwerkelijk geparkeerde tijd via de bankrekening af te schrijven, wordt door 41% genoemd als oplossing. De top vijf van parkeeroplossingen op een rijtje;

Top 5 parkeeroplossingen voor 2011

   1. Het eerste uur gratis parkeren
   2. Gratis openbaar vervoer
   3. Achteraf betalen via de mobiele telefoon
   4. Gratis parkeren buiten stadscentra
   5. Hetzelfde betalingssysteem door heel Nederland


Mannen willen gratis openbaar vervoer


Vrouwen betalen liever achteraf. Mannen zijn meer fan van gratis openbaar vervoer als oplossing voor parkeerproblemen. Gemiddeld gezien is de Nederlander behulpzaam bij het parkeren; bijna 30% van de Nederlanders geeft aan geld bij te willen passen als een medeparkeerder te weinig geld bij zich heeft om de parkeermeter te vullen.

SUV bestuurder doelgroep apart


Een opvallend feit uit het onderzoek is dat de SUV-rijder achteraf betalen vaker noemt als oplossing dan bestuurders van kleinere auto's. In het kader van de kerstgedachte 'elkaar een handje helpen' komen zij het slechtst uit de bus. Wanneer iemand parkeerproblemen heeft, geeft 80% aan niet te helpen door bijvoorbeeld te verwijzen naar een andere parkeerplaats of geld bij te passen.

Sociale provincies


Wie in de provincies Utrecht en Overijssel parkeerproblemen ondervindt kan wel rekenen op hulp. Inwoners van deze provincies zijn bovengemiddeld behulpzaam bij het parkeren. Respectievelijk 37% en 34% van de inwoners zou een medeparkeerder in problemen helpen door geld bij te passen voor de parkeerautomaat.

Terug naar overzicht nieuws >>>