Top 5 genomineerden Fietsstad 2020 bekend

woensdag 26 februari 2020
timer 1 min
Enschede, Scherpenzeel, Schiermonnikoog, Veenendaal en Winterswijk voeren de lijst met genomineerden voor de titel 'Fietsstad 2020' aan. De winnaar wordt op vrijdag 28 februari bekendgemaakt op het congres 'Fietsstad van de Toekomst'.
Tijdens het congres 'Fietsstad van de Toekomst' op vrijdag 28 februari in de Jaarbeurs in Utrecht wordt de winnaar bekendgemaakt. Ook wordt dan de top 100 van beste fietsgemeenten gepresenteerd. 

Hoge waardering

“Deze vijf gemeenten worden hogelijk gewaardeerd door de fietser en scoren ook nog eens objectief goed met hun fietsvoorzieningen. Vrijwel alle gemeenten doen mee, dus dat is echt een prestatie.”, zegt Fietsersbond-directeur Saskia Kluit. Naast de titel Fietsstad 2020 worden er tijdens het congres ook prijzen uitgereikt voor de beste grote, middelgrote en kleine gemeente en de snelste stijger ten opzichte van 2018.

Grootste fietsonderzoek

Ruim 45 duizend fietsers gaven hun mening over de kwaliteit van het fietsen in hun omgeving. Dit beeld is aangevuld met een aantal objectieve factoren, bijvoorbeeld over de hoeveelheid vrijliggende fietspaden naast 50-wegen, stedelijke dichtheid en hoeveel fietsers moeten omrijden om op hun bestemming te komen. Meer over de enquête staat op onze site.