Transferium/carpoolplein Horsthoek Heerde

dinsdag 18 mei 2010
timer 2 min
Bouw Transferium/carpoolplein Horsthoek Heerde Deze week is de bouw gestart van het bustransferium/carpoolplein Horsthoek in Heerde. Het transferium is onderdeel van de Veluwelijn, de hoogwaardige openbaar vervoer verbinding tussen Apeldoorn en Zwolle en is dit najaar gereed. Opdrachtgever is de provincie Gelderland.
Transferium/carpoolplein Horsthoek Heerde


Werkzaamheden


De aannemer, Schagen Infra BV uit Hasselt, is begonnen met de voorbereidende werkzaamheden van de bouw.  Het Transferium, dat wordt voorzien van een carpoolplein en een busstation, wordt gerealiseerd langs de provinciale weg N794 tussen Epe en Heerde-Zuid bij de op- en afritten van de A50. Om de doorstroming van verkeer naar de A50 te bevorderen worden deze op- en afritten voorzien van verkeerslichten. De bussen van de Veluwelijn krijgen daar voorrang.

Ontwerp Transferium


Reizigers kunnen op het transferium parkeren, carpoolen en overstappen op de Veluwelijn. Naast overdekte fietsenstallingen komen er informatiezuilen en goed verlichte en duidelijk herkenbare abri's. Op loopafstand van transferium Horsthoek zijn enkele restaurants.

Veluwelijn


De provincie Gelderland werkt samen met de gemeenten Apeldoorn, Epe, Hattem, Heerde en Zwolle en de provincie Overijssel aan de realisatie van de Veluwelijn, de verbeterde busverbinding tussen Apeldoorn en Zwolle. De Veluwelijn gaat in december 2010 rijden.
Voor meer informatie over het Transferium en de Veluwelijn: www.veluwelijn.nl.

Terug naar overzicht projecten >>>