Triflex realiseert spoedoperatie van het wegdek TT Assen

donderdag 6 oktober 2022

Tijdens een motorrace op een racebaan is het uiteraard van groot belang dat de racebaan een veilige omgeving is. Cruciaal dus dat het asfalt in orde is en dat er geen sleuven of scheuren in de baan aanwezig zijn.

Zo ook bij de race van de Duitse Superbikes, IDM, bij het TT-circuit in Assen. De laatste baaninspectie vlak voor de race begint, alles staat klaar om te gaan. Helaas werd er een sleuf in het wegdek ontdekt waardoor de baan werd afgekeurd. De baan moet dan eerst worden gerepareerd voordat er gestart kan worden met een race, omdat veiligheid van groot belang is voor de organisatie van IDM. 

Proces

Erkend Triflex applicateur Tissink Specialistische Afdichtingen (TSA) is ermee aan de slag gegaan en binnen een korte tijd na de eerste melding waren zij op locatie om de sleuf in het wegdek te repareren. Eerst is de diepe sleuf schoongemaakt en zijn de losse delen verwijderd. Het werkvlak is afgeplakt met tape en vervolgens is het afgewerkt met Triflex Asphalt Repro. Na een half uur was het werkdek volledig uitgehard en kon er met uiteindelijk maar 3 minuten vertraging veilig gestart worden. Doordat de race nauwelijks vertraging heeft opgelopen en de deelnemers veilig konden racen is het gewenste resultaat zeker behaald.

Voor en na de reparatie.

 

Sleuf in het wegdek

Sleuf uit het wegdek