Truckmeister-app geeft nu in-track melding bij te lage bandenspanning

maandag 14 september 2020

Op de N279 tussen Asten en Veghel ligt een zogenoemde 'slimme bandenspanningsmeter', die met sensoren in het wegdek de bandenspanning van passerende trucks meet. Chauffeurs die de Truckmeister-app op het traject gebruiken, krijgen nu via de app in hun truck ook melding van een afwijkende bandenspanning. 

De melding bestaat uit een icoontje op het scherm van de app. De precieze melding - over welke band het betreft, bijvoorbeeld - is pas bij stilstand te raadplegen door de chauffeur, om zo onveilige situaties en onnodige afleiding te voorkomen. De notificatie is ook beschikbaar in de gratis versie van Truckmeister. De bestaande melding via een infodisplay langs de route blijft ook bestaan. 

Uit onderzoek van SmartwayZ.NL in 2018 bleek dat 41 procent van de pechgevallen met vrachtwagens veroorzaakt werd door een lekke band, wat vaak te herleiden valt tot een te lage bandenspanning. “Daarom plaatsten we in november 2019 samen met Heijmans de slimme bandenspanningsmeter.”, aldus Andrew Roos van SmartwayZ.NL.