Ultrasnelladen voor elektrische voertuigen start in Europa

woensdag 19 oktober 2016
timer 1 min
Het Ultra-E project is gelanceerd. Dit project geeft de Europese industrie de kans haar leiderschap op het gebied van technologie te versterken met een nieuwe generatie ultrasnelladers voor elektrische voertuigen.

Het ultrasnelladen is mogelijk langs de Trans Europese Netwerken (TEN-T) corridors, waar de landen Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk met elkaar in verbinding staan. In totaal zullen verspreid over deze landen 25 oplaadpunten geïnstalleerd worden. Dit gebeurt onder leiding van Het Nederlandse bedrijf Allego.


20 minuten laden

De laadtijd voor elektrische voertuigen gaat hiermee flink omlaag. Waar eerder nog 1,5 uur geladen moest worden om een afstand van 300 kilometer af te leggen, zijn er nu maar 20 minuten nodig.


Het project is mede gefinancierd door de Europese Unie en zal in het geheel interoperabel zijn. Daarnaast zijn de nieuwe laders ook complementair op de al bestaande 50 kW snelladers.  Een nieuwe generatie voertuigen die geschikt is voor de ultrasnelladers zal vanaf 2018 op de markt komen.