Utrecht Bereikbaar Pas scoort goed bij bedrijfsleven

dinsdag 15 december 2009
timer 2 min
Nu het eerste jaar van de Utrecht Bereikbaar Pas er bijna opzit, wordt de winst van het programma voor het bedrijfsleven duidelijk: 14% van de bedrijven uit Utrecht en Nieuwegein doet mee aan de Utrecht Bereikbaar Pas, goed voor 11.192 verkochte passen.
Utrecht Bereikbaar Pas scoort goed bij bedrijfsleven

De Utrecht Bereikbaar Pas


De Utrecht Bereikbaar Pas is een vervoerbewijs in de vorm van een creditcard waarmee woon-werk verkeer betaald wordt. De pas is 7 dagen per week geldig en beschikbaar voor mensen die werken in de gemeente Utrecht of Nieuwegein. Met de Utrecht Bereikbaar Pas hebben werknemers altijd een goed alternatief voor de auto. Het resultaat is minder verkeershinder en een betere bereikbaarheid.


MKB en ZZP'ers


Nu zijn het nog voornamelijk de grote bedrijven met meer dan honderd medewerkers, in de sectoren zakelijke dienstverlening, zorg en overheid, die de pas hebben aangeschaft. Maar Utrecht Bereikbaar meldt dat een telefonische verkoopactie richting het MKB ook vruchten begint af te werpen. Bovendien worden ook ZZP'ers benaderd via direct-mail benaderd.

Bedrijvenbijeenkomsten


Tijdens de twee bedrijvenbijeenkomsten die in 2009 in samenwerking met de Kamer van Koophandel Midden-Nederland werden georganiseerd, bracht Utrecht Bereikbaar wegbeheerders, mobiliteitspartners en andere partijen samen. Het Utrechtse bedrijfsleven werd geïnformeerd over de planning en uitvoering van werkzaamheden en de oplossingen die geboden worden en ze konden met de verschillende overheden/wegbeheerders in discussie. De bijeenkomsten werden goed gewaardeerd.


Goederenvervoer


Goederenvervoer is ook een belangrijke tak van Utrecht Bereikbaar. Het landelijke HEMA Distributiecentrum bijvoorbeeld, neemt niet alleen de Pas af voor het personeel, het wil zich ook committeren aan een vermindering van het aantal vrachtauto's die in de spits in en rond Utrecht rijden.

Bestel hier een Utrecht Bereikbaar pas of bekijk een overzicht van alle deelnemende bedrijven.