Utrecht breidt "P-route fiets" uit met duurzame informatieborden

dinsdag 9 augustus 2016
timer 1 min
Gemeente Utrecht breidt de P-route fiets uit met nieuwe digitale informatieborden, die op zonne-energie werken. De gemeente meldt dat in 2017 een derde van de 26 informatieverwijsborden op zonne-energie moet werken. De borden moeten fietsers dan verwijzen naar 11 stallingen in de binnenstad en het stationsgebied. Nu zijn het nog 21 informatieborden die fietsers naar 6 stallingen verwijzen.

Eerste P-route fiets

Utrecht is de eerste stad met de P-route fiets waarbij fietsers via digitale borden naar fietsstallingen in het stationsgebied en de binnenstad worden geleid. Wanneer een stalling vol is, worden fietsers naar een fietsenstalling met beschikbare plekken verwezen. De P-route fiets is ontwikkeld en gerealiseerd door de combinatie Lumi Guide/Armada.

 

Start uitbreiding

Allereerst worden er 3 nieuwe informatieborden rondom de universiteitsbibliotheek aan de Wittevrouwenstraat in Utrecht geplaatst. Om de borden te kunnen plaatsen wordt de straat rondom de bibliotheek tot en met 20 augustus tijdelijk opengebroken. Lees hier meer over het fietsparkeerbeleid in Utrecht. 

 

Bron: Gemeente Utrecht 

Foto: Willem Mes