Utrecht heeft primeur met mobiele fietsenstalling

woensdag 3 februari 2010
timer 1 min
In fietsstad Utrecht is de eerste mobiele tijdelijke fietsenstalling in gebruik genomen. De 'Movilo' biedt 300 fietsplaatsen op een aanhangwagen van 6m2 en is geschikt als tijdelijke parkeervoorziening bij evenementen, verbouwingen of waar dan ook een tijdelijke stalling nodig is.  
Utrecht heeft primeur met mobiele fietsenstalling

 

Gemeente Utrecht heeft de aanhangwagen onlangs aangeschaft om zo tijdens piekmomenten voldoende fietsstallingsplaatsen te kunnen aanbieden.

Drie kwartier, 300 plaatsen


De Movilo van Cameleon Urban Products wordt naar de bestemming gereden waar de fietsenrekken eenvoudig gemonteerd worden zonder bouten of moeren. Binnen drie kwartier zijn alle liggers en staanders van de aanhanger afgeladen, gemonteerd en is een stalling van 300 plaatsen gerealiseerd. Na afloop worden de rekken weer op de aanhanger geplaatst en vastgemaakt, binnen een uur is het geheel weer klaar voor opslag tot het volgende evenement.

In samenwerking met gemeente


De Movilo is in opdracht van en in samenwerking met de gemeente Brugge ontworpen, waarbij de gebruikersaspecten en de beheerkosten in relatie tot de eenmalige aanschafprijs een belangrijke rol hebben gespeeld. Dit heeft geleid tot een effectief ontwerp, een robuuste uitvoering van verzicht staal en (tijds-) winst bij gebruik en beheer.
 
Op YouTube kunt u een filmopname van de levering in Utrecht bekijken.