Vacature beleidsmedewerker parkeren m/v

maandag 13 december 2010
timer 3 min
Binnen de sector Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer van de gemeente Ede is de hoofdafdeling Ontwikkeling verantwoordelijk voor visies, plannen en beleid voor de ruimtelijke inrichting, de woon-, werk- en leefomgeving en vormgeving.
Vacature beleidsmedewerker parkeren m/v

 

De hoofdafdeling Ontwikkeling heeft ruim 80 medewerkers verdeeld over drie afdelingen: Ruimtelijk en Economische Beleid, Ruimtelijke Ontwikkeling en Ruimtelijke Projecten. Voor versterking van de afdeling Ruimtelijk en Economisch Beleid zoeken wij een:

Beleidsmedewerker Parkeren m/v


voor 32 tot 40 werkuren per week (0,8 – 1,0 fte)
vooralsnog voor een periode van 3 jaar.


De functie


De werkzaamheden bestaan hoofdzakelijk uit het projectmatig uitvoeren van beleid, opstellen van parkeerbeleid en als dat nodig is de evaluatie ervan. Het gaat zowel om Ede-stad als ook de dorpskernen. Aandachtsvelden zijn onder meer: parkeernormering, parkeerregime (o.a. blauwe zone, betaald parkeren, P&R), beleid voor vergunningen en ontheffingen, en flankerend parkeerbeleid (zoals bijvoorbeeld beleid over exploitatie van parkeergarages en –terreinen).
De werkzaamheden voer je hoofdzakelijk zelfstandig uit, al dan niet in de rol van projectleider. Dit doe je in goede samenspraak met directe collega's en andere relevante disciplines.
Taken die je als beleidsmedewerker parkeren uitvoert zijn:
•    opstellen en bewaken van kostenramingen, sturen op de voortgang;
•    overleggen en onderhandelen met externe partijen, belangengroepen en individuele burgers;
•    leveren van een deskundige inhoudelijke bijdrage;
•    adviseren aan afdelingshoofd, lijnmanagement en college van B&W of gemeenteraad;
•    begeleiden van de projecten naar de uitvoerings-/realisatiefase, in samenspraak met de relevante afdelingen.

Wij vragen


Je bent in het bezit van een relevante (verkeers)opleiding op minimaal HBO-niveau. Bij voorkeur heb je ervaring met projectleiderschap van verkeers- en (parkeer)projecten en parkeerbeleid. Je kunt handelen in bestuurlijke, maatschappelijke en politieke context, en zorgen voor draagvlak bij burgers en bestuur. Ook ben je in staat om enerzijds mensen te kunnen binden en anderszijds opvattingen overtuigend naar voren te brengen. Met tegenstellingen en conflicten kun je goed omgaan. Dit alles vraagt dat je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden. Je bent een pragmatische doener, zowel gericht op inhoud als ook op het proces. Tussen beleid en uitvoering kun je gemakkelijk schakelen.

Ons aanbod


Binnen de afdeling ga je onderdeel uitmaken van een team van 7 verkeerskundigen en verkeersplanologen. De functie kent een grote mate van diversiteit en afwisseling waarbij je  jouw energie en creativiteit volop kunt inzetten voor de gemeente.
Voor deze functie bieden wij een salaris van maximaal € 3819,00 bruto per maand (indicatief salarisschaal 10) op basis van een 36-urige werkweek (salarispeil 1 januari 2011). Omdat het een nieuwe functie betreft zal een definitieve functiewaardering volgen. Kijk ook eens naar de arbeidsvoorwaarden.

Over de gemeente Ede


Ede is qua oppervlakte een van de top vijf gemeenten van Nederland. Al meer dan 107.000 mensen hebben Ede ontdekt als ideale woon- en werkomgeving. De gemeente ligt aan de rand van de Veluwe en toch dicht bij de Randstad, en is goed ontsloten via het spoor en het rijkswegennet. De gemeente Ede is volop in ontwikkeling. Ede heeft complexe en interessante ruimtelijke vraagstukken, onder meer op het gebied van parkeren. Vraagstukken die samen met bewoners, allerlei partners in de stad en soms in regionaal verband moeten worden opgelost.

Belangstelling?


Wil je meer informatie, bel dan met Floor Arts, hoofd van de afdeling Ruimtelijk en Economisch Beleid (tel: 0318-680805), of met Harriëtte Campen, verkeersjurist (0318-680301). Solliciteren kan direct online. De sluitingsdatum van deze vacature is 4 januari 2011.

In de periode 25 december 2010 tot en met 1 januari 2011 is de gemeente vanwege collectieve sluitingsdagen niet aanwezig voor het verstrekken van nadere informatie. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.  


 

Terug naar overzicht nieuws >>>