Vakbeurs Mobiliteit en Openbare Ruimte trekken succesvol samen op

dinsdag 11 oktober 2022

Afgelopen week vond voor het eerst de vakbeurs Mobiliteit gelijktijdig plaats met de vakbeurs Openbare Ruimte. Dat bleek een schot in de roos, want de organisatie kon een record aantal bezoekers noteren. Acquire trok de aandacht met de Grote Vragenshow.

Vorig jaar maakte Expoproof, de organisatie achter de vakbeurzen Mobiliteit en Openbare Ruimte, de beslissing om beide beurzen samen te voegen, omdat mobiliteit een steeds belangrijkere rol speelt in de openbare ruimte. Een recordaantal bezoekers, ruim 7000, wist op 5 en 6 oktober de weg naar de Utrechtse Jaarbeurs te vinden. Om bij te praten, rond te kijken én te netwerken met vakgenoten.

Acquire ging in gesprek met experts over diverse grote opgaven op het gebied van de fysieke leefomgeving onder de noemer van de Grote Vragenshow. Zo schoven drie experts aan tafel voor de volgende vraag: hoe slim zijn we over tien jaar? Waar staan we nu? Wat is het toekomstbeeld? Paul van Koningsbruggen (directeur mobiliteit Technolution), Marlous Hovestad (senior verkeerskundig adviseur bij NDW) en Patrick Duwel (directeur Keypoint consultancy) lieten hierover hun gedachten gaan.  

Dat de auto, en daarmee ook de parkeergarages, in een volgend decennium uit het stadscentrum verdwenen zijn, stond voor alle drie experts als een paal boven water. Tegen die tijd staat de auto geparkeerd in een P+R-gebied en reis je verder via het openbaar vervoer of andere vervoermiddelen. Marlous Hovestad ziet een grote toekomst weggelegd voor de autonome auto, Patrick Duwel voorspelt een toename van het gebruik van de deelauto.

vakbeurs mobiliteit