Van auto naar duurzaam vervoer het devies in Eindhoven

maandag 30 september 2019
timer 2 min
Op 10 oktober, de laatste dag van WALK21, worden er excursies gegeven in verschillende Nederlandse steden. Eindhoven is daar één van. Van auto naar duurzaam vervoer is het devies in de Brabantse stad.

Erik van Hal van de gemeente Eindhoven is duidelijk waarom Eindhoven één van de excursiesteden is tijdens WALK21. “Na onze kennismaking (Walk21Munich2013), en een presentatie (Walk21Vienna2015), willen we deelnemers nu graag kennis laten maken met ‘Eindhoven op weg’. De stad werkt aan de omvangrijke verdichtingsopgave in en rond het centrum van de Brainportregio”, zo vertelt Van Hal. 

 

In Eindhoven werken veel afdelingen van de gemeente samen om van het centrumgebied een paradijs te maken voor langzaam vervoer. “We zijn heel anders gaan denken. Eindhoven is vanuit de historie nogal autogericht, nu denken we bij de inrichting van het centrum vooral aan voetgangers, de fiets en het openbaar vervoer”, zegt Van Hal.. Het stratennetwerk voor voetgangers en fietsers wordt dé verbindende factor voor een groeiend centrumgebied. Momenteel worden de nodige werkzaamheden verricht. Voor toekomstige projecten zijn de nu gekozen ontwerpprincipes uitgangspunt. 


De deelnemers van de excursie in Eindhoven krijgen een kijkje in de keuken. “We nemen ze mee naar het stationsgebied en het centrum. Beide gebieden zijn aan veranderingen onderhevig.” Vervolgens reizen de deelnemers van de excursie met de elektrische bus naar  Strijp-S, de ontwikkelingslocatie van Eindhoven. Het voormalige Philips-terrein is de laatste vijftien jaar getransformeerd naar een bruisende woon-, werk- en verblijfplek. 


Meedoen

Meer weten over het voetgangersbeleid in Eindhoven en wil je deelnemen aan de stadswandeling tijdens Walk21? Lees meer informatie en meld je aan.