Van den Berg past in toekomstperspectief

dinsdag 12 oktober 2010
timer 3 min
Van den Berg Infrastructuren past in toekomstperspectief De infrastructurele markt verandert. Ketenintegratie overheerst en de vraag verschuift van oplossingsgericht naar functionele toepassingen. Ook de technische innovaties volgen elkaar snel op. Dit ondervindt ook Van den Berg, een grote speler op het gebied van verkeerstechnische installaties. 
Van den Berg past in toekomstperspectief

{igallery 88}

Van den Berg Infrastructuren past in toekomstperspectief

De infrastructurele markt verandert. Ketenintegratie overheerst en de vraag verschuift van oplossingsgericht naar functionele toepassingen. Ook de technische innovaties volgen elkaar in rap tempo op. Dit ondervindt ook Van den Berg Infrastructuren, een grote speler op het gebied van verkeerstechnische installaties.

Veelzijdige organisatiestructuur


“Maar door onze veelzijdige organisatiestructuur kunnen we meer doen dan standaardoplossingen bieden”, aldus Herman Spekman, manager commerciële zaken bij het bedrijf in Zwammerdam, vlakbij Alphen aan den Rijn. Van den Berg Infrastructuren is gespecialiseerd in het ontwerpen, leveren, realiseren, beheren en onderhouden van technische infrastructurele voorzieningen op het gebied van mobiliteit, communicatie, energie en services. Door de specialistische kennis en het vermogen complete probleemoplossingen aan te dragen, weet Van den Berg zich goed te onderscheiden in de markt.

Kennis en vaardigheden


Het bedrijf beschikt over de nodige kennis en vaardigheden om communicatievraagstukken op het gebied van telecommunicatie aan te pakken en de afwikkeling van het verkeer op het wegennet te optimaliseren. Hiervoor ontwerpt, realiseert, onderhoud en renoveert het bedrijf systemen op het gebied van detectie- en signalering, route-informatie, trajectcontrole, camera's, gladheidmelding (GMS), aslastmeetsysteem (WIM), fijnstof, openbare verlichting en bewegwijzering.

Innovatief


Van den Berg mag met recht innovatief worden genoemd. “Dat maakt dat we op projectmatig gebied soms aan de voorzijde van een nieuwe markt staan”, aldus Spekman.  Deel uitmakend van BAM Infratechniek heeft het bedrijf twee jaar geleden zelfs de Innovatieprijs gewonnen met het meten van fijnstof, redelijk uniek voor een dergelijke organisatie. Dit geldt tevens voor ontwikkelingen aan het gladheidmelding- en aslastmeetsysteem.

Onderscheidende kracht


Ook nieuwe vormen van inwintechnieken genieten de aandacht van het bedrijf, hetgeen ze in de praktijk realiseren door samen te werken met vooraanstaande of innovatieve marktpartijen, ieder vanuit de eigen onderscheidende kracht. “Dat vertaalt zich ook naar een andere manier van denken en de manier waarop we projecten uitvoeren. We zijn vaak hoofdaannemer en dat pretenderen we ook. De markt vraagt om een andere manier van projectvoering, daar moet je als organisatie in mee schakelen.”

Koninklijke BAM Groep NV


“Omdat we deel uitmaken van BAM Infratechniek binnen de Koninklijke BAM Groep NV, kunnen we tevens gebruik maken van de expertise van onze zusterbedrijven”, legt Spekman uit. “Dat stelt ons in staat de verantwoordelijkheid voor de volledige realisatie van zowel specialistische mono- als complexe multidisciplinaire projecten op ons te nemen.” Als onderdeel van een groot concern heeft Van den Berg een zeer gedifferentieerd karakter. Dat maakt het werk moeilijker voorspelbaar. “En daarmee ook de vraag naar personeel”, vult Spekman aan. “Soms hebben we een ontwerper nodig, een maand later een projectleider; daar zijn geen vaste profielen voor vast te leggen.”

Medewerkers in eigen huis opgeleid


Omdat Van den Berg Infrastructuren met het ontwikkelen van nieuwe producten vaak voorop loopt in technologische ontwikkelingen, leidt zij zelf haar medewerkers op. Het personeel beschikt hiermee over de meest actuele kennis en ervaring in de laatste ontwikkelingen. “Als medewerker van Van den Berg kan het bovendien zo zijn dat je je niet alleen bezighoudt met de verkeerstechniek, maar ook met de railmarkt, telecommunicatie en ICT. Dat maakt het werk zeer dynamisch.”

Meer lezen over Van den Berg Infrastructuren? Het volledige artikel leest u in Verkeer in Beeld Magazine # 5.
 

Terug naar overzicht nieuws >>>