Van fietszwermen naar fietsparkeren

zondag 26 oktober 2014
timer 1 min
Kun je mensen zo beïnvloeden dat ze hun fiets parkeren waar jij dat wilt? Dat vroeg kunstenares Roosmarijn Vergouw zich een aantal jaar geleden af. Voor haar afstudeerproject plakte ze tape op het Kleine-Gartmanplantsoen met als resultaat een filmpje waarin te zien is dat men netjes hun fiets in de door Roosmarijn gecreëerde vakken parkeert.

Het filmpje is hieronder te zien. Het tape werd gedurende het project vorderde vervangen door lichtprojectie. Hoe drukker het wordt, hoe meer parkeervakken erbij komen. In Het Parool en de Vogelvrij Fietser geeft Roosmarijn Vergouw meer duiding over haar project. De artikelen zijn te vinden in de bijlagen.

 

Nationaal Fietscongres

Tijdens het Nationaal Fietscongres, 20 november 2014, wordt verder gesproken over fietsgedrag en de beïnvloeding daarvan. Het Nationaal Fietscongres wordt voor de derde keer georganiseerd. Dit jaar zijn we te gast in de Fietsstad 2014, Zwolle. Vorig jaar was dit congres uitverkocht. Verzekerd zijn van deelname of meer weten over het programma? Kijk op www.nationaalfietscongres.nl

Bron: Het Parool, Vogelvrije Fietser