VDL Nedcar start productie weer op

woensdag 6 mei 2020
timer 5 min

De fabriek van VDL Nedcar is weer deels opgestart. In de fabriek worden auto's voor BMW en Mini geproduceerd. In de tweede helft van mei kan pas worden opgeschaal naar meer productie. Begin deze week kregen medewerkers instructie over de voorzorgsmaatregelen. Dinsdag 5 mei rodlen de eerste auto's sinds de sluiting van de fabriek weer van de band. 

Werknemers moeten in werkkleding naar de fabriek komen, in plaats van op het werk om te kleden. Normaal moedigt VDL carpoolen aan, deze aanbeveling is komen te vervallen. Ook voor het parkeren zijn maatregelen getroffen, zodat niet alle medewerkers tegelijkertijd op dezelfde plek het pand binnengaat. Binnen en buiten zijn looproutes gemarkeerd met belijning voor eenrichtingsverkeer. 

Om groepsvorming bij de koffieautomaat te voorkomen, wordt er gratis koffie (en water) uitgedeeld. Kantines en rookruimtes zijn gesloten. Rokers kunnen wel gebuikmaken van rooktenten op het terrein. Bij de assemblagelijnen zijn extra wasbakken en zeep neergezet, kantoormedewerkers krijgen persoonlijke hygiënekits om de werkplek schoon te kunnen betreden en achterlaten. Assemblagemedewerker krijgen mondkapjes, handschoelen, brillen en schotten tussen de werkplekken. 

VDL Nedcar ligt sinds 18 maart 2020 stil.