Veilige verkeersdoorstroming bouw Ecoduct A1

woensdag 8 december 2010
timer 2 min
Veilige verkeersdoorstroming tijdens bouw Ecoduct A1 Op de A1, ter hoogte van Hoog Buurlo (km 75,5), realiseert Rijkswaterstaat in samenwerking met ProRail en de provincie Gelderland één van de` Negen Ecoducten`. Van augustus 2010 tot en met april 2011 wordt het verkeer via versmalde en verschoven rijstroken  (4-0 systeem) geleid.
Veilige verkeersdoorstroming bouw Ecoduct A1

 

Veilig en vlot


De verkeersdoorstroming dient gedurende deze periode zo veilig en vlot als mogelijk in stand te worden gehouden. Dit wordt gerealiseerd met de smalle betonelementen van DELTA BLOC®.

Als beste getest


De DB 65S elementen van DELTA BLOC® voldoen volledig aan de NEN EN 1317 die voor deze afschermingssystemen actueel is. Door middel van botsproeven op ware schaal is aangetoond dat deze elementen voldoen aan een kerend niveau T3 én H1. De verplaatsing bij de botsproef T3 bedraagt slechts 41 cm, hetgeen de DB 65S als beste T3 systeem op de Nederlandse markt maakt.

Smalle elementen zorgen voor een betere verkeersdoorstroming


Door de slanke vorm van de elementen hebben bestuurders een beter overzicht op de naderende wegsituatie waardoor de kans op kop – staartbotsingen gering is. Bovendien blijft er door  de geringe breedte van de elementen (slechts 39 cm) meer ruimte over voor het wegverkeer. Dit alles komt de doorstroming ten goede.

 

Terug naar overzicht projecten >>>