Veiliger landbouw- verkeer in Zeeland

woensdag 6 april 2011
timer 1 min
Veiliger landbouwverkeer in Zeeland Op 117 wegen in Zeeland zorgt landbouwverkeer voor onveilige situaties. Twaalf daarvan komen in aanmerking om op korte termijn aangepakt te worden. Dat meldde Koos Louwerse van Ligtermoet & Partners bij de vergadering van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid.
Veiliger landbouw- verkeer in Zeeland


Prioriteitenlijst


De problemen doen zich vooral voor op smalle 60-kilometerwegen en drukke 80-kilometerwegen. Van de 117 'probleemwegen' is een prioriteitenlijst gemaakt van 45 wegen, in opdracht van het ROVZ, de provincie Zeeland, Rijkswaterstaat en het waterschap. Gemeenten en belangengroeperingen als de ZLTO en Cumela zijn er ook bij betrokken.

Fietsverkeer


Het landbouwverkeer in Zeeland zorgt steeds vaker voor problemen. Onveilige situaties ontstaan vaak omdat er veel fietsverkeer op de landbouwwegen is. Problemen met trekkers doen zich vooral voor op Schouwen-Duiveland van de kering tot Zierikzee en op de N61 in Zeeuws-Vlaanderen.

Coordinator


Louwerse adviseert een coordinator aan te stellen die betrokken is bij het landbouwverkeer. Bovendien moet er een coordinatiegroep komen met daarin vertegenwoordigers van de wegbeheerders en de belangengroeperingen.

Bron: BN de Stem

Terug naar overzicht nieuws >>>