Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid schrapt sanitaire voorzieningen bij recreatiehotspots

dinsdag 31 maart 2020
timer 3 min

Per 1 april worden sanitaire voorzieningen bij recreatieparken, campings, jachthavens en vergelijkbare recreatieve hotspots in de regio Zuid-Holland Zuid gesloten. Dit moet het onmogelijk maken om als toerist nog gebruik te kunnen maken van deze voorzieningen. Recreatief nachtgebruik wordt tevens verboden.

"Om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zien we ons gedwongen om deze maatregel te nemen. Ook al voelt het tegenstrijdig, we willen in deze tijd toerisme zoveel mogelijk voorkomen.", aldus Wouter Kolff, voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid.

Ook het verhuren van campingplaatsen en nachtverblijf is op campings en jachthavens vanaf 1 april niet meer toegestaan voor de duur van de noodverordening. Kolf: "De kans op besmetting wordt groter als we deze locaties niet sluiten. Ik roep mensen op om vooral thuis te blijven. Volg de maatregelen en adviezen van het RIVM op. Ik kan het niet genoeg blijven herhalen."

Een uitzondering wordt gemaakt voor hotels, permanente bewoning, vaste standplaatsen en gebruik door seizoenarbeiders, mits recreatiewoningen over eigen sanitair beschikken. Desondanks wordt verblijf ook op permanente standplaatsen afgeraden. Kolff: "Ook als u een vaste plek op een camping huurt, vragen we u om thuis te blijven en voorlopig geen gebruik te maken van uw vaste locatie. We werken als hulpdiensten en gemeenten intensief samen om Corona te bestrijden. Alleen samen krijgen we Corona onder controle. Daar hebben we onze inwoners bij nodig. Help elkaar door u aan de regels te houden."

--